Sailors Ink logo
Cover up tattoo er en særlig kunstform inden for tattoo, da artisten skal have et særligt øje for sagen.

Det er en god idé, når du skal have en cover up tattoo at lytte til din tattoo artist, da vedkommende kan fortælle dig, hvad der er muligt og hvad der vil se godt ud i sidste ende.

Visse artister har gjort det deres speciale at lave cover up tatoveringer. Cover up er en kunstform, der trods sine relative simple regler kræver en ekspert at udføre rigtig godt.

Hvordan dækker man en gammel tatovering?

Når man laver en tatovering, lægger man farven omkring en millimeter under huden. Denne farve kan ikke slettes uden en laserbehandling og kan ikke bare males over.

Man kunne principielt dække den gamle tatovering med sort blæk, men det er de færreste, der ville være tilfredse med store sorte plamager. Dog er dette årsagen til, at pantermotiver eller en stor gorilla ville være et oplagt motiv til en cover up tatovering.

Hvis du forsøger at dække en gammel farvet tatovering med en ny tatovering med farve, vil du opleve, farverne blandes under huden. En gul tatovering, der bliver malet over med blå vil på denne måde blive grøn. 

Dine muligheder for valg af motiv begrænses derfor af, hvor stor din gamle tatovering var og hvilke farver, der blev brugt.

Din tattoo artist er naturligvis bevidst om disse forhold og vil rådgive dig, så I sammen kan blive enige om, hvordan I skaber et enestående resultat.

Din artist vil naturligvis skabe et design, der er lavet specielt til dig og dine forhold, inklusiv din gamle tatovering.

Mørkere nuancer af samme farve er også oplagte valg til et cover up.

Hvordan genkender man en dygtig cover up tattoo artist

Som tidligere nævnt ville den nemmeste løsning altid være et pantermotiv eller noget stort, der er solidt sort. Men der findes langt mere elegante løsning og din nye tatovering behøver ikke nødvendigvis bare være et cover up.

Din nye tatovering kan sagtens blive lavet som et smukt stykke kunst, som du med god grund kan blive glad for. For dine muligheder forbedres kun i takt med artistens erfaring og kunstneriske kompetencer – hvilket også er derfor, du skal vælge Sailor’s Ink, når du skal have en cover up tatovering.

En dygtig artist vil eksempelvis lave tekst om til en blomsterstilk eller en ornamentering. En simpelt motiv kan også genskabes, hvor samme motivet bliver det samme, men hvor du vil ikke kunne genkende tatoveringen.

Muligheder for farver i en cover up tatovering

Når du skal dække en farvet tatovering med en ny tatovering, vil du måske blive glædeligt overrasket over, det ikke er umuligt at få farver med i designet.

Men der er dog visse begrænsninger, da mørkere nuancer typisk vil dominere de lysere farver og farverne vil blandes under huden.

 Det er dog muligt at lave lave rød til brun og pink til magenta. Ved hjælp af blå kan gul blive til grøn og en blå kan ubesværet blive til lilla.

Lyse farver som turkis, gul og limegrøn giver flere muligheder en de tunge, mørke farver.

Størrelse har stor betydning

Din nye tatovering vil altid være større end din gamle. Det er kun muligt at dække en gammel tatovering, hvis man benytter mere plads, end den gamle gjorde.

Det kan være lidt overvælde at skulle beslutte sig for en tatovering, der er større end, hvad man oprindeligt havde forestillet sig. Men størrelsesforskellen giver muligheder for at ændre dit design drastisk, hvor en cover up tattoo af omtrent samme størrelse kun giver meget begrænsede muligheder.

Gamle tatoveringer dækkes lettere

Fordi tatoveringer bliver mindre tydelige med tiden, vil det også blive lettere at dække en gammel tatovering end en ny. De mørke nuancer er mørkere på en ny tatovering end en gammel, hvilket giver begrænsninger. Og hvor shading kan dække en gammel linje, vil en ny linje stadig skinne igennem.