Sailors Ink logo

Blackwork Tattoo

Blackwork bruger, ligesom navnet antyder, udelukkende sort blæk.

Ikke engang gråtoner er en del af paletten, ligesom det er tilfældet i Black and Grey.

Men det kræver kun én farve at skabe en fabelagtig tatovering, hvis denne er sort.

Stilelementer i Blackwork Tattoo

Der er mange subgenrer i Blackwork, der har forskellige udtryk og motiver.

Man kan sagtens argumentere, at stilarter som Patternwork, Linework, Dotwork, Mandala og Fineline principielt alle vil være undergenrer i Blackwork Tattoo, da disse ofter kun bruger sort blæk og negative spacing – altså utatoveret hud. Black and grey vil på den anden side ikke være en blackwork tattoo, da denne vil benytte gråtoner og dermed afvige fra stilen.

Motiver i Blackwork Tattoo

I moderne Blackwork har motiverne ændret sig meget. Tribal gjorde Blackwork stilartarten populær, men meget er sket siden. Tribal har udviklet sig meget, men andre stilarter har også fundet fodfæste i det simplistiske farvevalg. Dermed er et hav af muligheder for valg af motiv opstået.

Blackwork definerer altså blot farvevalget – ikke indholdet. Og derfor er der rig mulighed for at vælge et spændende og sigende motiv, der har betydning for dig, eller som du bare synes er fedt.

For mulighederne er mange, når fede linjer kombineres med smalle linjer for at skabe dynamik. Dertil kan solide felter kombineres med skravering og dotwork for at skabe dybde.

Men det er naturligvis din artist, der har alle værktøjerne til at få det hele til at gå op i en højere enhed og hos Sailors Ink har naturligvis artisten til jobbet.

Så hvis du går og overvejer, at din næste tatovering skal være en Blackwork Tattoo, skal du endelig ikke hold dig tilbage fra at give os et opkald på tlf. 74 44 44 44 og tale med os om, hvad du forestiller dig om din næste tattoo, så vi kan parre dig med den helt rigtige artist for dig.

Blackwork Tattoos historie

Blackwork har været den originale tattoo-stilart. Ismanden Ötzi fra Tyskland havde tatoveringer, der udelukkende var sorte – for 5.000 år siden.

Blackwork har været et gennemgående stiltræk for øsamfund og tattoo-kulturer som de polynesiske øer og Ainu-folket i Japan. Kvinderne i Egypten havde også sorte tatoveringer for cirka 5.000 år siden.

Det ville derfor være synd at sige, ligesom nogle af vores kære kollegaer i branchen, at James Cook og hans besætning opdagede tatovering eller var årsag til deres udbredte popularitet. Dog er der et sammenfald mellem Cook og ordet tattoo. Tattoo blev for første gang brugt om en tatovering i 1777, 2 år inden Cooks død i 1779.