Sailors Ink logo

Svarerne på dine spørgsmål

Hvor gammel skal man være for at få lavet en tatovering?
Ifølge lovgivningen i Danmark, skal du være fyldt 18 år, før du er gammel nok til at få lavet en tatovering. Dette er selvfølgelig noget vi overholder hos Sailors Ink ApS.

Se et lille uddrag af loven fra dansk retsinformation her: 

§10. Det er ikke tilladt at udføre tatovering på en person under 18 år.

Derudover følger vi med glæde og dedikering den danske tatoveringslov, som du kan læse mere om i næste punkt.

Hvilke lovgivninger er forbundet med at tatovere?

Tilbage i 1966 blev der indført en dansk tatoveringslov, og i 2018 trådte en ny lovgivning i kraft. Der er en masse krav i forhold til hygiejnebeviser, lokaler, aldersgrænse, og ikke mindst er der kommet en ny lov, hvor man skal være godkendt af Sikkerhedsstyrelsen som tatovør.

Vi gør en dyd ud af at opholde alle disse krav og lidt til. Du kan finde os på oversigten over godkendte danske tatovører inde på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside på følgende link » Sikkerhedsstyrelsens tattoo oversigt (Sailors Ink)

Se alle love og paragraffer på følgende link » Retsinformation

Gør det ondt at få lavet en tatovering?

Det kan godt gøre ondt at få lavet en tatovering. Da der tilføjes farvepigment i dine hudlag med en elektrisk nål, kan der være forskellige former for smerte involveret i at få lavet en tatovering.

Der er stor forskel på, hvor ondt det gør på folk, og der er også stor forskel på, hvor på kroppen man får lavet tatoveringen, samt hvor stor den er.

Vi vejleder selvfølgelig vores kunder i, hvad de kan forvente af smerte de forskellige steder på kroppen, da det kan gøre meget mere ondt at få lavet en stor tattoo på brystet frem for en lille tattoo på armen.

I sidste ende er det meget individuelt, hvordan vores kunder oplever smerten, og man kan derfor ikke give noget konkret bud på, hvor ondt det gør at få lavet en tatovering.

Hvor hurtigt heler en tattoo?

Der er ikke noget præcist svar på, hvor hurtigt en tattoo heler. Det kan vare alt fra 3 til 14 dage, men i gennemsnit siger vi en uges tid. Det kommer an på, hvor hurtigt din hud heler og hvilken tatovering du har fået lavet samt hvordan den bliver plejet.

Vi rådgiver selvfølgelig i, hvordan du skal pleje din tattoo, og sørger for, at du kan få den antiseptiske og plejende salve, der er behov for. Derudover sætter vi plastfilm omkring din tatovering, som skal sidde omkring en dags tid.  

Hvis man kun har fået lavet en lille tatovering er helingsprocessen ganske hurtig.

Vi vejleder dig med alt den viden, du har brug for, for at hele og pleje din tattoo optimalt efterfølgende.

Hvor lang tid skal man smøre sin tattoo?

Det kommer an på, hvilken tatovering du har fået lavet, samt hvordan den heler. Nogle små tatoveringer skal smøres med antiseptisk salve i et par dage, hvor andre kræver et par uger.

Vi har alt den smørelse og salve i shoppen, som du har behov for.

Vi vejleder dig i, hvordan din tattoo skal smøres, og du må altid kontakte os efterfølgende, hvis der skulle være nogle tvivlsspørgsmål.

Hvad koster en tattoo?

En tattoo er kunst på din krop. Der er ikke noget fast svar på, hvad en tattoo koster, og du kan sagtens komme ned i vores shop og få lavet en lille tatovering til 500 DKK. Kom ned i butikken eller giv et kald, og så finder vi ud af, hvad din tatovering kommer til at koste. 

Prisen for en tattoo afhænger af kunstneren og tiden. Der er forskel på, hvor dygtige vores tatovører er, og hvilke stilarter de kan tilbyde. Vi har angivet prisen for en dagssession, og du kan se de forskellige priser for en tattoo på vores hjemmeside på følgende link » Tattoo Priser

Hvornår må en tattoo få sol?

Den klare anbefaling er, at der skal gå en måned, før din tattoo må blive udsat for solen. Der kan opstå kløe og gener, hvis din tattoo bliver udsat for sollys, og dette kan forringe helings-processen. 

Du kan være sikker på, at vores dygtige tatovører vejleder dig i, hvordan din tatovering skal plejes, samt hvornår din tattoo må udsættes for sollys i forhold til optimal heling. Derudover påvirke sollys og UV-stråling til, at din tattoo fader med tiden.

Hvad får en tattoo til at fade?

Sollys er en af grundene til, at en tattoo fader med tiden. Der er intet der varer for evigt, men en tatovering er en permanent form for kropsudsmykning. 

Friktion, sved og generelt slid påvirker dog din tatovering til at fade, og der er derfor stor forskel på, hvornår der er behov for at tegne en tatovering op igen.

Må jeg gå til tatovøren, hvis jeg er syg?

Vi har et kæmpe fokus på hygiejne i vores tattoo shop. Du bør altid kontakte os i forvejen, hvis du begynder at føle dig en smule syg. Man skal nemlig ikke gå til tatovøren, hvis man er syg. Giv os et kald, og så kan vi finde ud af at lave en ombooking af din tid, hvis der er behov for det.

Hvordan skal jeg forberede mig inden min første tatovering?

Hvis du har læst helt ned til dette punkt, kan det være, at du allerede er godt i gang med at forberede dig til din første tattoo. Der er stor forskel på mennesker, og hvordan de forbereder sig til en tatovering.

Nogle kaster sig hurtigt ud i det, og andre vil gerne have svar på alle spørgsmål. For nogle handler spørgsmålene om allergi og hygiejne, og for andre er det om, hvordan projektet udføres.

Du kommer altid til at samarbejde med din artist om design og fremgangsmåde inden projektet påbegyndes.

Det er en god idé at lave en masse research inden man skal have lavet en tattoo, og det vil vi gerne hjælpe dig med. Vi har svaret på en masse generelle spørgsmål her på siden, og den vil blive opdateret løbende.

Der kan dog være en masse ting, som du ikke har fået svar på, eller måske mangler du noget inspiration til design. Du er altid velkommen til at give os et kald på +45 42 46 13 38 eller sende os en mail på info@sailors-ink.dk

Find inspiration på følgende sider

Hvordan bliver man tatovør?

En tatovør skal besidde mange kvaliteter og kompetencer. Vi sætter en ære i, at vores tatovører har styr på alt fra hygiejne, design, kundeservice og, at de generelt er utrolig dygtige til deres job. Der er ikke nogen specifik uddannelse man skal have for at blive tatovør, og vores tatovører har vidt forskellige baggrunde. 

At lave en tattoo er en kunstform, og der er mange forskellige stilarter, man kan dyrke. Vi sørger altid for, at der er stor gennemsigtighed i, hvilken tatovør du får, og hvilken baggrund de har. Vi har nogle af Danmarks og Europas bedste tatovører, og vi er altid på udkig efter nye talenter, der kan blive trainees i vores shop.

Kan man få fjernet sin tatovering?

Det er ikke nogen smal sag at fjerne en tatovering. Du har måske hørt om, at man kan få laserbehandling, og få fjernet sin tatovering. Det kan man også i nogle tilfælde, men det kræver, at man får fjernet alt den farve, der er tilføjet til hudlagene med tusindvis af små stik og huller i huden. 

Dette kan være en svær proces, og der er selvfølgelig stor forskel på, hvad der skal fjernes. I nogle tilfælde kan man lave et fornuftigt resultatet ved at fjerne en tatovering med laser, men intet kan siges med sikkerhed. 

Derfor er den en god idé at have gjort klart, hvad man ønsker af tatoveringen inden, da det i langt de fleste tilfælde kommer til at være en udsmykning, der varer resten af livet. 

Over en halv million danskere har tatoveringer, og de fleste er rigtig glade for dem. Netdoktor har skrevet en uddybende forklaring på, hvordan en tattoo fjernes. Læs den her » Netdokter: Sådan fjernes en tatovering