Sailors Ink logo

Fineline Tattoo

Fineline tattoo er en meget delikat og enkel stilart, hvor man typisk udelukkende benytter en enkelt eller meget få linjer.

Linjen skal naturligvis være helt perfekt – her er ikke plads til fejl. Og en rolig hånd er et must.

Stilen er enkel og en tatovering i denne stilart står gerne alene som et enkeltstående piece.

Stilelementer i Fineline Tattoo

Skulle man beskrive fineline i et enkelt ord ville dette givetvis være elegance.

Stilen er raffineret og diskret, hvilket utvivlsomt er årsag til dens store popularitet. 

Udgangspunktet er linjen, men du er ikke begrænset til blot en linje. Du kan sagtens benytte shading og for den sags skyld farver. Men inden for fineline tattoo vil man, trods man hæver detaljeniveauet, stadig forholde sig til så få linjer som muligt.

Dette giver det elegante og delikate udtryk, som man forbinder med fineline tattoo.

Fineline tattoo kan sagtens have elementer fra andre stilarter, mest oplagt er naturligvis Minimalisme, men denne stilart går også særligt godt i kombination med Watercolor Tattoo.

Motiver i Fineline Tattoo

Motiverne i fineline har oftest et lavt kompleksitetsniveau og fokuserer på form og en god outline frem for farve og shading.

Og hvis man vælger et motiv, der som udgangspunkt har et højt kompleksitetsniveau, vil man typisk forenkle, gøre motivet minimalistisk i sit udtryk og koge det ned til essensen, der kan tatoveres i en enkelt linje.

Men du behøver ikke gå på kompromis med din idé, hvis du vælger en Fineline Tattoo. For vi kan sagtens inkorporere shading og farve i din Fineline Tattoo og tilmed bringe dit motiv til live med realisme.

Detaljeniveauet kan sagtens være højt for at bringe din tatovering til live. Fineline kan gøres både tredimentionel og realistisk, hvilket betyder, der ikke er nogen begrænsninger, når det kommer til valg af motiv.

Det er kun din fantasi, der sætter grænserne – så længe du kan blive enig med din artist.

Lidt historie om Fineline Tattoo

Fineline Tattoo er bland de tatoveringsstilarter, der har kortest og mindst historie. Og det er der en god grund til.

Det handler om, at ny teknologi er blevet udviklet inden for tatovering, som har givet mulighed for, at linjer nu kan blive tyndere og mere præcise end nogensinde før. Af denne grund kan fineline også snyde selv erfarne tattoo-kendere til at tro, en given fineline tatovering bare er lavet med en meget tynd kuglepen.

Artister som Dr. Woo gjorde for alvor stilen populær ved at tatovere kendte i denne stilart. Særligt var stregen, der blev kreeret med blot en enkelt nål.