Sailors Ink logo

Neo Traditional Tattoo

Neo Traditional Tattoo tager inspiration i Old School Tattoo og Art Nouveau.

Begge disse to stilarter har begge begrænsede farvepaletter, hvor Art Nouveau har flest farver, men stadigt få farver ad gangen. Dette giver rig mulighed for at skabe dybde og gøre tatoveringen særligt bemærkelsesværdig.

Med kombinationen af dristige linjer og realistiske billeder har du her muligheden for en fabelagtig tatovering.

Stil-elementer i Neo Traditional Tattoo

Et typisk stilelement, der er taget lige ud af Art Nouveau er kransen bag et portrætmotiv. Denne cirkel kan give nogle associationer til glorier, men bruges snarere til at indramme motivet i et prydende element. Dette element kan være mere eller mindre detaljeret og agerer baggrund for motivet.

Et andet stilelement, der typisk fremstår som baggrund er en dyb rød cirkel. Disse ses måde som baggrund i stil med kransen, nævnt ovenfor, men også som et mindre element, der skaber noget spænding.

Blomster og andre elementer fra naturen, særligt blade, er også typisk fremtrædende i Neo Traditional Tattoo.

Farvevalget i Neo Traditional Tattoo

Neo Traditionelt kan både laves i black and grey og farve.

Dog er der en overvejende tendens for at Neo Traditional bliver lavet i farve. Linework er typisk defineret med en tyk streg.

Farvevalget er tilmed også meget sigende for Neo Traditional Tattoo, da der oftest er tale om et mix af lyse og mørke farver. Farvepaletten er typisk dæmpede organiske farver som jordfarverne, sennepsgul, grøn og en dyb rød.

Når man ikke benytter særligt mange farver på denne måde, kan man rigtigt få de lyse farver til at ’poppe’ gennem kontrasten de skaber til de resterende farver.

Der er typisk et meget højere detaljeniveau i Neo Traditional Tattoo end Old School, mens mange af de klassiske stilelementer, som en fed, mørk outline, går igen.

Motiver i Neo Traditional Tattoo

De klassiske motiver er dyr og kvindeansigter.

Men også kombinationen af disse to, dyreportrætter, er en særlig del af Neo Traditional Tattoo.

Motiverne er ofte en blanding af realisme og cartoon-stil. Hvilket betyder, man har rig mulighed for at kan se artistens talent, uden der er tale om hyperrealisme.

Mange motiver hinter til en inspiration hos Alphonse Mucha, mere eller mindre overlagt, dette kunne være gennem en rødhåret kvinde, hans detaljerede baggrunde eller det karakteristiske farveskema.

Lidt historie om Neo Traditional Tattoo

Historiens stammer på sin vis helt tilbage fra 1862, hvor Japan åbnede dørene for handel og internationale relationer. Dette skete efter mere end 250 år med japansk isolationspolitik – ingen udlændinge måtte komme til Japan og ingen japanere måtte forlade landet.

Efterfølgende kom japansk kunst til Europa og skabte stor røre. Kunsten var meget anderledes end, hvad man var vandt til og dette resulterede i omvæltninger i kunsten og starten på Art Nouveau, der havde sin storhedstid mellem 1890 og 1910.

Perspektivet var anderledes i japansk kunst. Det var fladt og kunsten inkluderede genstande, som endnu ikke før havde være udført med kunstnerisk omhu i Europa b.la. rumdelere, vifter og kimonoer.

Den flade stil og de overdådigere detaljer kommer fra Art Nouveau, der havde den fra japansk kunst. Stilarten havde stor succes i 1980’erne, men lever stadig godt gennem en række artister, der for alvor har gjort denne stil til deres egen.