Watercolor tattoo
Stilen har få ”regler” og hvis du har en fed idé, kan vi helt sikkert hjælpe dig med at bringe den til live.
Stilarten har dog nogle karakteristiske farvevalg – dette betyder ikke, at din yndlingsfarve ikke er på paletten, men snarere at mørke farver kombineres med lyse farver for at skabe en dybde-effekt og spil for øjet.
Mix & Match din tatovering
Watercolor tattoo kan kombineres med et væld af andre stilarter, da watercolor definerer farvevalget og måden farven er lagt i værket i lang højere grad end de stilistiske karakteristika.
Du kan blande denne stilart med portrættet, Minimalism, abstrakte motiver, Cartoon, et lækker Linework eller noget helt andet. Det er virkelig kun fantasien, der sætter grænserne.
Selve motivet i disse tatoveringer har typisk en markant sort outline. Dette medvirker, at motivet slår igennem i kombination med de levende farver. Dog kan de også laves helt uden en outline eller et sted ind imellem, hvor farverne træder i forgrunden for motivet – og hvor motivet kan blive en aha-oplevelse.
Sidstnævnte er lidt af en sjældenhed i tattoo, men når det kommer til watercolor tattoo er der virkelig ingen grænser for, hvad du kan gøre.
Farvebrug i watercolor tattoo
Stilarten er kendt for levende farver, der er spredt i et område omkring tatoveringen som maling, som om det er spildt på et lærred.
Farverne pakkes i tatoveringen, så det fremstår som vandfarve eller akvarel. Det vil sige, en eventuel outline sjældent bliver respekteret, når det kommer til at lægge farverne.
Farverne nuances og fylder sammen for at skabe en effekt, der ligner, der er brugt pensel og vand. Typiske effekter inkluderer et ”splat”, som ligner en dråbe har spredt farve på vilkårlig vis.
En anden effekt er at farverne ”løber”, som om der var brugt et overskud af vand under malingen.
Dette skaber en effekt af, at tatoveringen i langt højere grad ligner maling end en rigtig tatovering.
Men det er særligt shading og kontrast, som vækker disse tatoveringer til live. Når farverne gradvist skifter nuance og kulør, kan man næsten glemme, at disse er lavet med en nål og ikke en pensel.
Man ser mange pastelfarver og douchede farver i stilarten, men hvis du vil have nogle farver med spark i, er det helt klart også en mulighed.
Historien om watercolor tattoo
Watercolor tattoo tager naturligvis sin inspiration i vandfarveteknikken, som daterer helt tilbage til de ældste hulemalerier.
Der skulle dog gå længe inden vandfarve tog fart i kunsten, nemlig i renæssancen.
Nogle af metoderne for at male med vandfarve og at tatovere i watercolor-stilen går igen, som tatovør skal man altså have indblik i og tag på disse ældgamle metoder.
I gamle dage havde Old School Tattoo tilmed et tag i watercolor også – nærmere specificeret var flashkortene malet med vandfarve på papir og hængt i vinduerne på tattoo studierne.
Men watercolor blev først for alvor populær i 2010 og den er sidenhen blevet en stor del af tattoo-scenen.