Sailors Ink logo

Geometrisk Tattoo

Denne stilart udgøres af alt, der har med geometri at gøre. Heriblandt symmetri.

Når man arbejder med geometriske former, kan man skabe mange andre mere komplekse former ved sammensætning af disse.

Det mest velkendte og genbrugte symbol inden for Geometric Tattoo – foruden cirkler, firkanter og trekanter – er muligvis Deathly Hallows fra Harry Potter.

Stilelementer i Geometrisk Tattoo

Du kan kombinere Geometric Tattoo med mange andre stilarter. De geometriske former kan være et sub-motiv i det overordnede billede, eller det kan udgøre hele motivet.

Mandala Tattoo er per definition en underkategori inden for Geometric Tattoo, da Mandala betyder cirkel. Mandala tatoveringer er typisk også symmetriske, hvilket er helt i trit med denne stilart.

Geometriske tatoveringer kan være meget simplistiske og til dette format vil en sammenkobling med stilarten Fineline Tattoo give et særligt fint udtryk. Fineline Tattoo giver et særligt fokus til form, på samme måde som Geometric Tattoo.

Dotwork kombinerer også særligt godt med geometriske tatoveringer, da prikkerne giver et spil for øjet i kombination med linjerne. På denne måde får man opbrudt formen og forventningerne på samme tid med at man skaber dybde i tatoveringen.

En sidste stilart, der går særligt godt i kombination med geometri er Minimalism. Med minimalismen giver man fokus til linjerne og motivet, som skabes af disse.

Motiver i Geometrisk Tattoo

Som udgangspunkt udgøres geometriske tatoveringer udelukkende af geometriske figurerer, men hvis du kombinerer geometriske figurerer, kan du sammensætte disse til at forestille en anden, mere kompleks, figur.

På denne måde kan man skabe formen af noget organisk og naturligt udelukkende ved brug af de rigide og kantede figurer.

Man kan sammensætte de geometriske figurer, så de ligner dyr: Katte, hunde, hjorte, ræve, fugle, ulve osv.

Eller man kan sammensætte dem, så de ligner natur: Bjergkæder, sol og måne, blomster osv. Men når man kombinerer geometric med naturmotiver er der en måde at sætte motivet op på, der grænser til sin egen subgenre. Denne er naturmotivet, omgivet af – eller i sin helhed forestiller en geometrisk form.

Dette kunne være et bjerg, hvis ”rødder” udgør en trekant nedad og selv udgør en trekant opad for sammen at skabe en rombe. Det kunne være et træet hvis krone udgør en halvcirkel og rødder udgør resten af cirklen.

Sacred Geometry i Geometrisk Tattoo

Sacred geometry har vundet indpas i nyere tid i mange menneskers liv og derigennem også i tatoveringer. Geometric tattoo er netop stilarten, hvor disse motiver vil komme til udtryk.

Mandalaen er et oplagt eksempel, da denne har klare religiøse rødder og er et meget kendt motiv i tattoo.

Andre eksempler på hellig geometri er blandt andet flower of life, hvor 19 cirkler overlapper hinanden. Denne form findes i mange afskygninger, hvor flere eller færre cirkler tages i brug.

Et eksempel på dette er seed of life, hvor 7 cirkler overlapper hinanden på samme måde. Seed of life er et symbol, der er ladet med mening og værdi for mange mennesker og dermed et oplagt valg for en geometrisk tatovering.

Metatron’s cube er endnu et godt eksempel på, hvordan hellig geometri kan tage sig ud. Denne symbolik er særlig brugt i esoteriske miljøer og blandt de, der har fundet sjælelig balance.