Sailors Ink logo

På denne side tager vi dig igennem processen at få en sleeve tattoo og giver dig noget inspiration, som du kan omdanne til den helt perfekte tatovering til dig.

Inden du går i gang

Når du vælger et stort design, er det typisk en god idé at gøre dit forarbejde, så du kan blive tilfreds med det endelige resultat.

For små tatoveringer, der er nemme at gemme af vejen, er det et mindre problem af have noget uinspireret, halvhjertet eller direkte grimt – du vil ikke nødvendigvis blive konfronteret med din beslutning, hver gang du klæder dig i T-shirt eller tank top.

Vælger du derimod en større tatovering, der skal dække en halv eller en hel arm, er det derimod en god idé, at du har den rette tatovør til jobbet.

Og for den sags skyld har et design, du vil være tilfreds med mange år ud i fremtiden.

Disse to skal tilmed gerne stemme overens for at skabe den ultimative tatovering. Altså skal din udvalgte artist og din udvalgte stilart gerne være forenelige.

Det vil derfor også være en god idé at finde en artist, der har erfaring eller muligvis endda har specialiseret sig i den stilart, som du gerne vil prydes med.

Dertil er det en god idé at booke en konsultation med denne artist for at finde ud af, om forventninger og evner stemmer overens. Dertil er der til en konsultation tilmed mulighed for at finde ud af, om engagement og entusiasme er på det rette sted.

Flere årsager til at vælge din artist med omhu

Din tatovør vil som udgangspunkt have en stil og en yndlingsæstetik – såvel som en god del erfaring. Så tag endeligt deres rådgivning til hjerte. For har du valgt den helt rigtige tatovør til dit sleeve, vil du se, din tatovør vil have nogle idéer til dig og dit design, som du muligvis ikke havde overvejet selv.

Din tatovør har prøvet det før og ved, hvad der kan skabe et flot resultat i sidste ende. Giver du intet plads til artistens kreativitet og søger du at styre enhver streg, vil du muligvis uvildigt kvæle enhver entusiasme de måtte have for din tatovering.

Se derimod hellere din artist som en samarbejdspartner, der har erfaring, know-how og som kender alle tricksne i bogen. Dette er endnu en årsag til at booke en konsultation, for her kan du få indsigt i, om I kan tale om tingene sammen og blive enige.

I skal trods alt være i hinandens selvskab længe. En sleeve tattoo kan tage meget lang tid at gennemføre. Derfor er det vigtigt også at have en nogenlunde kemi med din tatovør. I behøver naturlig ikke være bedste venner, men det vil være særligt fordelagtigt, hvis I kan udholde hinandens selvskab.

Hvor lang tid tager et tattoo sleeve?

Hvor lang tid det tager at få lavet et helt tattoo sleeve afhænger rigtig meget af designet.

Kompleksitet, detaljeniveau og realisme er de ting, der tager længst tid, når det kommer til tatoveringer – dette gælder også, når det kommer til tattoo sleves.

Og hvis du skal have et helt sleeve udført med meget højt detaljeniveau, kan du forvente at skulle bruge ret lang tid i stolen.

Vælger du derimod et simpelt design og heler du hurtigt mellem sessioner, behøver et sleeve ikke at tage dig særligt lang tid.

Dog er der også simple designs, der tager meget lang tid – heriblandt Blackout Tattoo Sleeve, da denne stilart kræver, man går over det samme hud gentagende gange for at sikre, intet hud vil stå uden pigment og dermed gå ud over helhedsindtrykket.

Afhængigt af disse faktorer kan et sleeve tage dage, uger, måneder eller endda år om at færdiggøre.

Tag dig i agt, hvis din tatovør mener, han/hun kan udføre hele dit sleeve på en enkelt dag. Dette er typisk udtryk for overmod hos en uerfaren tatovør, der er ude på at bevise sig selv.

Din krop skal have tid til at komme sig, du skal have lov og tid til pauser undervejs og det samme gælder for din tatovør. Udmattelse og tab af koncentration er aldrig fordelagtigt, når man søger at skabe noget smukt.

Hvis et sleeve både føles overvældende og tiltrækkende

Du kan bygge dit sleeve ét piece ad gangen. På denne måde kan du vælge et motiv ad gangen og stille og roligt bevæge dig i retning af et full sleeve.

For at skabe en helhed i din tatovering, kan du vælge at få en ensfarvet baggrund, mønster eller andet.

Alternativt kan du vælge at få alle dine tatoveringer, eksempelvis på armen, lavet i den samme stilart, så de vil ende med at give et forståeligt helhedsindtryk i sidste ende. Et gennemført sleeve har gerne samme tema og stilart hele vejen igennem.

Vælger du eksempelvis en stilart som Old School Tattoo vil de enkeltsående tatoveringer give mening i en historisk kontekst, men de skal også være relativt tæt ved siden af hinanden for at give et uniformt udtryk.

Dertil kan man dog tilføje lidt baggrund, som fører tatoveringerne sammen og skaber en helhed. På den anden side vil lidt hudfarve mellem tatoveringerne give et ’lettere’ udtryk.

På dette punkt er der ikke nødvendigvis enighed i tattoo-verden om, hvorvidt disse fritstående tatoveringer i sidste ende vil udgøre et reelt sleeve, men stilen er både klassisk og populær og til syvende og sidst er det dine personlige præferencer, der virkeligt tæller.

Hvis man endeligt skulle differentiere mellem et tattoo sleeve og en arm, eller ben, der er fuldstændigt tatoveret, vil det typisk gå på, om der er et sammenhængende tema.

Hvor lange skal mine sleeves være?

Der er meget forskel på, hvor langt ned ad armen et sleeve strækker sig. De overordnede kategorier er hhv. full, half, quarter og trekvart. Et quarter sleeve vil typisk kunne dækkes af en t-shirt, hvor en full sleeve tattoo kommer i en række forskellige længder.

Et half sleeve kan naturligvis dække enten overarmen eller underarmen og er god, hvis du ikke kan beslutte dig for et design, der skal dække hele armen. Et half sleeve kan også naturligvis kombineres med et andet half sleeve. På denne måde kan du sidenhen få skabt en helhed, eller endog et overlagt todelt sleeve.

Skal tatoveringen dække et større område er et trekvart sleeve skridtet videre. Denne type sleeve tatoveringer er hyppige i den japanske tradition, irezumi, da den har givet Yakuza bandemedlemmerne muligheden for at smøge ærmerne på deres skjorter lidt op, uden at afsløre deres tilknytninger. Det er også af samme årsag, de typisk har hals, kraveben og brystben fri for tatoveringer – så de kunne knappe deres skjorter op på en varm dag.

Der er givetvis ikke lige så meget på spil, når det kommer til, hvorvidt dine tatoveringer ser et glimt af dagens lys. Men det kunne være værd at tage med i overvejelserne, om dit full sleeve skal gå til dit håndled eller en smule længere tilbage, hvor det ikke vil være synligt, når du skal give hånd til en fremmed og dermed være en del af det førstehåndsindtryk du giver.

Et full sleeve kan naturligvis være lige så langt, som du har lyst. Om du vil have tatoveringen til at stoppe umiddelbart før håndleddet, på håndleddet eller længere nede ad hånden – bemærk dog i dette sidstnævnte tilfælde, at du muligvis skal have denne del af tatoveringen lavet andetsteds, da tatoveringsloven kapitel 3, §10 stk. 2. forbyder os at hjælpe dig.

Black and grey sleeve tattoo

Black and grey har stor popularitet inden for sleeve tattoos. Du har måske set dem på en kendis som David Beckham eller Justin Bieber.

Stilen er helt klassisk og overgås i denne forstand kun af Blackwork og eventuelt Old School.

Stilen er tidsløs og der kommer hele tiden nye variationer til, der holder den up-to-date og til tider tilmed revolutionerer.

Stilen er god til at skabe et maskulint udtryk og intimiderende tatoveringer. Det mørke og free space går rigtigt godt i kombination og kan skabe nogle fede kontraster.

Men det er ikke just sort/hvid heller, da denne stilart også kan bruges til at skabe smukke feminine tatoveringer. Blomster, dyr og naturelementer er alle gode motiver for black and grey stilarten.

Blackwork sleeve tattoo

Blackwork er den originale tattoo stilart. De ægyptiske kvinder og ismanden, Ötzi, have tatoveringer for tusindvis af år tilbage og der er ingen tegn på, de har haft farver blandt deres sorte tatoveringer.

Sleeves i blackwork-stilen er heller ikke nogen moderne opfindelse, da især Polynesien og Maorierne har haft udbredt kultur for blackwork kropstatoveringer, heriblandt tatoveringer på armene.

Blackwork-stilen har set stor udbredelse i 90’erne igennem tribal-stilarten. Men nye stilarter har taget over, hvor tribal slap.

Geometric Tattoo Sleeves kan laves med mange fede mønstre af forskellig art, der kombineres i blackwork-stilarten til at skabe nogle fabelagtige tattoo sleeves.

Med Blackwork-stilarten du kan kombinere mønstre af forskellig art, for at skabe dig en tatovering, der er helt unik.

Farverig sleeve tattoo

De farverige tattoo sleeves væver ind og ud af popularitet og du vil hermed have mulighed for en tatovering, der ikke er tænkt eller gjort før.

Kendisser som Ed Sheeran og Chris ’Birdman’ Andersen har igen i nyere tid sat de farverige tattoo sleeves på tapetet.

For de farverige tatoveringer kan noget særligt – de er opløftende og giver anledning til positiv energi. Dertil er der rig mulighed for at få et fedt motiv tatoveret.

Men det kan være en god idé at overveje, din farverige tatovering vil miste noget pondus med alderen og vil være mere udsat for at falme end sorte og grå tatoveringer.

Svaret på dette problem er touch-ups og med disse, kan dine farverige tattoo sleves holde sig flotte.

Old School sleeve tattoo

Old school stilarten har ikke tradition for at have sammenhængende værker, men derimod mindre pieces, der selv skaber en helhed. Med dette udgangspunkt burde det være svært at skabe et helt og fuldendt sleeve.

Men nej!

Denne stil giver også mening inden for sleeve tattoo, da man kan sammensætte de små old school tatoveringer på en måde, så de skaber et overordnet og samlet udtryk, om end dette er skabt af mindre delelementer.

Old school tattoo sleeves er oftest sat sammen med en baggrund af små gengående symboler, stjerner, blomster eller et andet element, der er til som tilbehør til et større værk.

Når man vælger old school som stilart til sin sleeve tattoo, giver det særlig gode muligheder for at udvælge en række separate motiver, der giver individuel mening for dig og derigennem kan blive til en tatovering, som du kan værdsætte særligt højt.

Irezumi sleeve tattoo

Irezumi er en oplagt stilart, hvis du skal vælge en enkelt stilart til dit full / trekvart sleeve, da denne stilart har en lang historie, når det kommer til sleeve tattoos. Disse starter gerne helt inde på brystet med den klassiske sorte panel-baggrund, der faner mod brystbenet som fjer. Disse sleeve tatoveringer har tilmed et særligt navn, Hikae.

Hikae-tatoveringer er typisk lavet på en måde, hvor det vil fremgå naturligt at bygge videre på designet til et full body suit.

Motiver til et sleeve i denne stilart inkluderer gerne den kinesiske drage, en foo-hund, sakura, tsunami eller koi-fisken, der enten svømmer op eller nedad (de to retninger har forskellig betydning inden for irezumi).

Historisk er et sleeve i irezumi-stilarten gerne i trekvart format, da det var vigtigt for yakuza at kunne bære en skjorte (og muligvis endog smøge ærmerne op), uden at afsløre deres relation til banden.

Irezumi er en meget populær stilart og den har en række uskrevne regler. Disse går på, tatoveringens motivernes kombinationer skal give mening.

Realistisk tattoo sleeve

Når man laver et tattoo sleeve, har artisten oftest ret meget plads at gøre godt med. Hvilket betyder, din artist har plads nok til at udtrykke sit talent. Derfor er et sleeve et rigtigt godt valg, når du vil have en realisme tattoo.

Mindre tatoveringer kan principielt også laves i realisme-stilarten, men der er flere årsager til, hvorfor de gør sig bedst i et større format. Det er nemmere at skabe en stor tatovering, der vil holde sig pæn gennem længere tid, end det er at gøre det samme med en lille tatovering.

Når man har med realistiske tatoveringer at gøre, vil lys og mørk shading skulle dybt ind i huden for at holde i lang tid. Når det kommer til store tatoveringer, er det lettere at gøre dette på en elegant måde. Derimod vil en lille realistisk tatovering kræve enten kompromiser i designet eller at man accepterer, detaljerne ikke vil bestå tidens tand og man vil skulle have touch-ups en gang imellem.

En anden årsag til, realistiske tatoveringer gør sig godt i den store format, er at tatoveringens motiv vil være øjeblikkeligt åbenbar for en beskuer. Dette er et klart succeskriterium for langt de fleste tatoveringer og med realistiske tatoveringer er det på ingen måde anderledes. Du har sikkert ikke lyst til at skulle sige: ”Nej, det er ikke bare en plet – det er altså en løve!” alt for ofte.

Tattoo sleeves vil derfor gøre sig rigtigt godt til de realistiske tatoveringer, da artisten typisk vil have relativt store overflader at arbejde med. På denne måde kan artisten benytte sig af alle kunstens kneb og tricks for at få din realistiske tatovering til at blive så flot som muligt – i så lang tid som muligt.

Hvad koster et tattoo sleeve?

Der er ikke ligefrem en one-size-fits-all pris på tattoo sleves, fordi tattoo sleeves er meget forskellige, når det kommer til størrelse, stilart, detaljeniveau og realistiske elementer – alle disse ting vil have indflydelse på, hvor meget det vil koste i sidste ende.

Dertil kommer artisten. Tatovører er ikke ens – nogen har mere erfaring end andre og nogen har nogle særlige evner, som gør dem særligt eftertragtede. Og derfor vil prisen på deres arbejde også variere.

Booker du en konsultation, vil du kunne aftale med din artist, hvor meget det samlede arbejde vil komme til at koste.

Hos Sailor’s Ink kører vi med dagssessionspriser og projektpriser. Dette gør vi, så du undgår ubehagelige overraskelser, når du er under nålen.

Du kan ringe til os på 73333333 for at høre nærmere.